Home > #Hoofdnieuws > Carrera Cup Zolder: van Eijndhoven wint spektakelstuk

Carrera Cup Zolder: van Eijndhoven wint spektakelstuk

In de Porsche Carrera Cup Benelux waren het opnieuw dezelfde namen die de dienst uitmaakten. De top 3 van het kampioenschap was ook tijdens de eerste race van het DTM-weekend goed voor het volledige podium, maar met Huub van Eindhoven als winnaar in de PGZ Porsche 911, voor Glenn van Parijs voor rekening van NGT en tot slot kampioenschapsleider Dylan Derdaele in de kleuren van Belgium Racing.

Huub van Eindhoven reed van start tot finish aan de leiding, maar achter hem kregen we een spektakelrijke race te zien. Glenn van Parijs reed na een tijdje ook weg uit het groepje achtervolgers, waar onder meer Xavier Maassen een tik van Jan Lauryssen kreeg en in de eindfase ging Sébastian Freymuth hard in de banden. Ook Nicolas Saelens, die geen partij was voor de terugkerende John De Wilde, zette zijn Porsche in de Zolderse zandbak.

Uiteindelijk ontsnapte ook Dylan Derdaele uit die groep en werd derde, maar hij moet de leiding in het kampioenschap nu wel voor één punt aan van Eijnhoven laten. In Pro/Am was John De Wilde (Speedlover) ongenaakbaar en ondanks zijn fout won Jan Lauryssen in AM.