Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend: veel actie in de lage landen

De autosport dit weekend: veel actie in de lage landen

Het komende autosportweekend is erg Benelux-gekleurd met uiteraard DTM in Zolder, maar ook de Jacks Racing Day in Assen en rally in Staden. Maar ook aan de andere kant van de oceaan wordt er geracet.

In Zolder is het uiteraard tijd voor de Belgische manche van de DTM, met naast de twee wedstrijden van 55 minuten ook nog een schitterend kaderprogramma. In DTM zien we uiteraard Esteban Muth die zijn seizoen goed gestart is, maar veel landgenoten zien we ook in de Porsche Carrera Cup benelux voor de zevende en achtste race van het seizoen. Verder zijn er de Duitse BMW M2 Cup, de DTM Classic en de Lotus Cup Europe.

In Assen is het tijd voor de Supercar Challenge, maar de Mazda, Ford Fiesta en BMW M2 merkencups doen er hun ding, met ook hier heel wat Belgen. Tot slot bereiden de rallyrijders zich in Staden voor de op de Belgische WK-manche.

Voor meer autosport moeten we naar de VS met INSA op Road America en IndyCar in Nashville, naast Britse GT in Snetterton. Op twee wielen is er de eerste van twee Oostenrijkse MotoGP.