Home > Circuit > FIA F3 (Budapest): Colombo wint zijn eerste

FIA F3 (Budapest): Colombo wint zijn eerste

De Italiaan Lorenzo Colombo won voor Campos Racing race 1 van de FIA F3 op de Hungaroring.

foto: ©Dutch Photo Agency

Door het spel van de omgekeerde grid kon Colombo op een tweede plaats vertrekken, naast poleman Jonny Edgar. De Carlin rijder nam aanvankelijk de leiding, maar kwam steeds meer onder druk te staan van Colombo. In ronde 8 kwam de Italiaan dan langszij, op hetzelfde moment dat er een technisch mankement leek te ontstaan op de wagen van Edgar. Die moest naar de kant en Colombo ging naar de leiding en uiteindelijk ook naar de zege, ondanks een safety car periode voor een incident met Vesti (ART). Op het podium werd hij vergezeld van de Japanse rookie Isawa en titeluitdager Ollie Caldwell (Prema).

Colombo haalde dus zijn eerste punten, zijn eerste podium en meteen ook zijn eerste zege in de FIA Formule 3. Dat moet bijzonder pijnlijk zijn voor onze landgenoot Amaury Cordeel, de ploeggenoot van Colombo bij Campos, want hij had zich net een puntenfinish tot doel gesteld dit weekend. Maar Cordeel ging als 19de van start en spendeerde de race in de positiegevechten in de achterhoede. Hij kwam als 19de over de finish. Geven we nog mee dat de andere Campos rijder, de Hongaarse thuisrijder Toth, als 27ste en laatste rijdende deelnemer over de meet ging.

Vanavond is er een tweede race op de Hungaroring, met Enzo Fittipaldi op de pole. In het kampioenschap doet Vesti met een puntenloze finish een slechte zaak, hij ziet Caldwell voorlopig doorschuiven naar een tweede plek, terwijl leider Hauger een goede zaak deed met een zesde plaats in de race en zo de schade aardig wist te beperken. Afspraak voor deel twee omstreeks 18u00.