Home > F1 > In een notendop: Formule 1

In een notendop: Formule 1

  • Red Bull vs Mercedes – Na de aanvraag voor een hernieuwd onderzoek naar het incident tijdens de GP van Silverstone tussen Verstappen en Hamilton, heeft de FIA nu een definitieve uitspraak gedaan: er komt geen nieuw onderzoek en er komen ook geen herziene straffen voor Hamilton en Mercedes. Om het met de woorden van een snugger iemand op de sociale media te zeggen: “na twee weken van gejammer kunnen we eindelijk terug gaan naar het racen!
  • Monza – Tijdens de Italiaanse Grand Prix op Monza zal de helft (50%) van de toeschouwerscapaciteit worden toegelaten op het circuit. Over hoeveel mensen dat nu in concreto gaat, wordt niet echt duidelijk gezegd. Er zijn wel allerhande regels en de bezoekers moeten een zogenaamde “green pass” kunnen voorleggen. Een covid-pass omzeggens.
  • Imola – De lokale en nationale overheden ijveren er ondertussen voor om de afspraak op het circuit van Imola opnieuw een vaste plaats te geven op de F1 kalender. Een heel lange tijd was Imola, onder de hoofding “Grote Prijs van San Marino” een vaste afspraak op de kalender. Met de komst van de circuits in het Nabije- en het Verre Oosten vervielen diverse “dubbele” Grand Prix in Europa en dus ook de afspraak op Imola, terwijl de Italiaanse Grote Prijs op Monza bleef behouden.

foto: ©willy bouchez/archief