Home > Circuit > FIA F3: eerste pole voor Arthur Leclerc

FIA F3: eerste pole voor Arthur Leclerc

De pole voor de hoofdrace op zondag in Hongarije voor de FIA F3 is voor Arthur Leclerc, de jongste broer van Ferrari ster Charles. Hauger zorgde voor een volledige eerste startrij voor het kampioenenteam van Prema.

foto: © Dutch Photo Agency

Na de ochtendsessie leek Alexander Smolyar (ART) de man die op zoek zou gaan naar de pole in de namiddag. Maar niemand was bij machte om de tijd van de eerste run van Arthur Leclerc te verbeteren. Leclerc was erop gebrand een goede chrono te zetten want hij kijkt aan tegen een penalty van drie gridplaatsen. Die straf wordt echter gediend in de eerste race van het weekend zodat de jongste Leclerc op zondag voor het eerst vanop een FIA F3 pole mag starten. Hij vindt naast zich op de eerste rij zijn Prema teamgenoot Dennis Hauger en daarmee doet de Noor opnieuw een uitstekende zaak voor de verdediging van zijn leidersplaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Amaury Cordeel moest met de Campos machine komen vanuit een verre 21ste plaats in de vrije training van de vrijdagochtend. Er was een lichte verbetering naar de 19de plaats in de kwalificcatie maar dat was waarschijnlijk helemaal niet wat Cordeel in gedachten had met een goede prestatie in Hongarije…

Morgen is er een eerste race met de Brit Jonny Edgar (Carlin) op de pole voor de omgekeerde grid. In de namiddag is er dan ook al de tweede race van het weekend.