Home > #Hoofdnieuws > Spa 24: John Wartique achtste Belg aan de start

Spa 24: John Wartique achtste Belg aan de start

Op enkele uren van de start van de week van de TotalEnergies 24 Hours of Spa, heeft John Wartique het geweldige nieuws dat hij aan de start verschijnt van wat de grootste GT-race ter wereld heet te zijn. De Luikenaar doet dat met de Ferrari 488 GT3 van AF Corse met startnummer #52, waar hij teamgenoot wordt van niemand minder dan James Calado, Andrea Bertolini en Louis Machiels!

Het is een jongensdroom die uitkomt”, glundert John Wartique. “De situatie is bijzonder, want gezien mijn palmares, met wedstrijden in de GP3 Series, de Porsche Supercup en de Ferrari Challenge Europe, sta ik geboekstaafd als ‘Silver’. Maar ik heb nog nooit met een GT3 gereden, wat maakt dat ik eigenlijk ‘Bronze’ kan zijn. Dat was goed nieuws voor het team AF Corse van Amato Ferrari, een team waarmee ons team, D2P, in de Ferrari Challenge Europe samenwerkt. Op een bepaald moment bracht de journalist Joost Custers, die een goed contact met Louis Machiels heeft, me telefonisch op de hoogte van het feit dat ik op de shortlist stond als vierde rijder. Ik was erg blij met dat nieuws en ondertussen is een droom werkelijkheid geworden.”

Met een dergelijke line-up heeft het Italiaanse team zeker kansen op een mooi resultaat in de categorie Pro-Am tijdens de race in de Belgische Ardennen! “De samenstelling van het team is zeer goed en heren als James Calado en Andrea Bertolini komen niet naar Spa om er te figureren”, aldus John Wartique. “Maar een 24 uursrace duurt 24 uur… Er kan heel wat gebeuren en het weer zal zonder twijfel ook een rol spelen. Ik hoop dat we voor het podium kunnen vechten in Pro-Am. Voor mij zou dat werkelijk een kers op de taart van de 24 uur van Spa zijn.”

John Wartique ontdekt de GT3-versie van de Ferrari 488, een wagen die hij wel kent in de Challenge-uitvoering. “De GT3 heeft meer aerodynamica, maar minder vermogen. Ik ga dus mijn werk doen, zoals opgedragen door het team en geen tijden zoeken. Ik wil de wagen heelhuids door de race krijgen in functie van wat de vaste rijders, Louis en Andrea, voor ogen hebben. Zij verdedigen in Spa hun kansen op de titel in de categorie!”

John Wartique start op dinsdag met de ‘Bronze Test’ voorbehouden voor ‘Bronze’ rijders en aanverwanten. Wartique, die op dit ogenblik tweede is in de Ferrari Challenge Europe, telt alvast de uren af!