Home > Circuit > In een notendop: FRECA-F3-F4-EF

In een notendop: FRECA-F3-F4-EF

  • FRECA (Spa) – Michael Belov (G4 Racing) en Gregoire Saucy (ART) verdeelden op het circuit van Francorchamps mooi de poles en de zeges onder zich voor het Formula European kampioenschap. In de tussenstand neemt de Zwitser Saucy met 189 punten nu iets meer afstand van de Fransman Hadrien David (129 punten). Zane Maloney, de jongean uit Barbados, volgt op de derde plaats.
  • F3 BRDC – Op Silverstone was de Britse Formule 3 aan de slag. Drie wedstrijden werden er verreden met drie verschillende winnaars: de Australiër Christian Mansell (Carlin), Roman Bilinski (Arden) en Roberto Faria (Fortec). Constante prestaties waren er van Zak O’Sullivan (Carlin) met tweemaal een tweede plaats en een zevende klassering. Dat dikt zijn puntentotaal in de tussenstand van het kampioenschap verder aan. O’Sullivan leidt royaal met 294 punten, voor de Japanner Ushijima (216) en Mansell (212).
  • F4 Italië – Op Imola kwam de Italiaanse F4 in actie met alweer een hattrick voor de Brit Oliver Bearman (Van Amersfoort Racing). Bearman neemt in het kampioenschapp met 207 punten afstand van Tramnitz (116) en Montoya (99). Nog even meegeven dat onze landgenote Maya Weug een iets minder weekend kende bij Iron Lynx. Zij eindigde op een 14de plaats en tweemaal op een 22ste plaats.
  • EuroFormula – Nog op Imola was de EuroFormula aan het werk en daar maakte de jonge Amerikaan Jak Crawford (Motopark Dallara-Spiess) het grootste deel van het goede weer met twee zeges en een tweede plaats. Eén zege was er voor zijn eveneens jonge Tsjechische teamgenoot Roman Stanèk. In de tussenstand van het kampioenschap blijft een andere Amerikaan, Cameron Das, echter aan de leiding met 228 punten. Das kapitaliseert nog steeds op een goed begin van het seizoen en redde de meubelen op Imola met een derde plaats. Hij gaat in het kampioenschap voor aan Foster (224) en aan Crawford (178).

foto: ©francescopizzi/press