Home > Rally > ERC > ERC (Rome): Basso trekt aan het langste eind

ERC (Rome): Basso trekt aan het langste eind

Giandomenica Basso haalde met zijn Skoda Fabia R5 Evo2 een thuiszege in de Rally di Roma Capitale. Met Crugnola (Hyundai) op de tweede plaats werd het nog een zeer Italiaans getint feestje in Rome.

foto: ©fiaerc.com

Basso gaf de Skoda Fabia Evo2 de sporen en ging al op zondagochtend in het offensief met de besttijden op de openingsproeven, de KP’s nummer zeven en acht. Daarna kreeg hij een zetje van Dame Fortuna want leider Crugnola reed zijn Hyundai lek op KP8 en Basso schoof naar de leiding. Hij kreeg 28 seconden voorsprong en moest zich enkel nog zorgen maken om Lukyanuk, die met de Citroën C3 R5 van Saintéloc vol in de aanval ging. Maar zoals zo dikwijls ging de Rus ook in de fout en knalde met de achterkant van zijn wagen tegen een boom. De opgave was daar ook een feit. Basso kon dus op weg naar de finish en naar de zege. Naast hem mochten zijn onfortuinlijke landgenoot Crugnola en in extremis nog de Hongaar Norbert Herczig Norbert (Škoda Fabia Rally2 Evo) op mee op het podium.

Weinig glorie voor de Belgen

Grégoire Munster kende problemen met de remmen vandaag en bracht de Hyundai i20 R5 binnen op een 16de plaats, zonder verbetering van zijn positie gisteren. Geen Amaury Molle ook op deze zondag want het beginnende brandje op KP5 gisteren zorgde voor de opgave.