Home > WRC > WRC Rally Ypres: richtlijnen politie zone Ieper

WRC Rally Ypres: richtlijnen politie zone Ieper

Het FIA World Rally Championship komt naar ons land. De Renties Ypres Rally Belgium, en telt bovendien voor de eerste keer in de geschiedenis als een manche van het Wereldkampioenschap!Hoewel de KP’s op vrijdag 13 en zaterdag 14 augustus worden gereden, zal de impact op het lokale verkeer al voelbaar zijn vanaf 9 augustus.In dit bericht geven we alvast al een aantal richtlijnen en vuistregels mee zodat deze editie veilig en vlot kan verlopen.

– Wildkamperen is verboden voor de ganse regio.
– Er wordt zoveel mogelijk parking voorzien op privéterrein. Indien die niet volstaat, worden er lokaal een aantal parkings ingericht. Voor zover deze al gekend zijn, worden ze per KP weergegeven (zie hieronder)
– Evacuatiewegen moeten absoluut worden vrijgehouden. Hierop wordt een nultolerantie toegepast.
– Er is een blikverbod van kracht in alle gemeenten behalve Heuvelland.
– Er is een droneverbod van kracht in alle gemeenten, met uitzondering van de organisatie en politie
– Hou niet enkel rekening met de plaatselijke verkeer- en parkeerverboden, maar ook met de verkeersdruk! Het parcours wordt steeds verkeersvrij gemaakt!
– Voor de volledige duur van de rally worden er intensieve verkeercontroles voorzien (alcohol, drugs, verkeer, andere verkeersinbreuken…) Ook op de verbindingswegen dienen de snelheidslimieten gerespecteerd te worden!