Home > Circuit > In een notendop: Supercar challenge – VRM M2 Cup – Fiesta Cup

In een notendop: Supercar challenge – VRM M2 Cup – Fiesta Cup

Op het circuit van Zolder werden voor het evenement van Supercar Madness de eerste wedstrijden afgewerkt. De MX5 Cup werd uitgesteld naar morgen. Hieronder vindt u een samenvatting.

  • Supercar Challenge – Wederom een sterke race voor Deldiche Racing maar ook van de BS Racing Norma. Door het uitvallen van Tom Boonen waren het 2 Norma’s van Deldiche die het podium mochten betreden. De eerste plaats was voor Piessens – de Jonghe die een ruime voorsprong van bijna 40 seconden had op de BS Racing Norma van het duo van Berg – Cascatau. De derde plaats was voor de tweede Deldiche Norma van Joosen – de Cock.
  • VRM M2 Cup – De race van de VRM M2 Cup werd na korte tijd al stopgezet met een rode vlag. Reden hiervoor was een koprol en klein brandje uit de uitlaat voor de M2 van JJ Motorsport Albert Jochems. De race werd herstart achter de safetycar en werd nog een 15-tal minuten gereden. De officiĆ«le uitslag van de race is terug getrokken naar het moment voor de rode vlag. Het was uiteindelijk de wagen van Magdziarz – Pijl die het hoogste plekje van het podium mochten betreden. Achter het Team Bleekemolen duo stond de wagen van Bas Koeten Racing waarbij Rappange – Warmerdam op een tweede plaats eindigden. De wagen van Ferry Monster Autosport met als rijders van Riet – Zumbrink vervoegden de anderen op het podium.
  • Fiesta Cup – Bij de Fiesta Cup waren heel wat rijders die op het limiet reden met enkele ‘offroad’ tripjes als gevolg. Uiteindelijk was de zege voor Laurens de Wit. Met een achterstand van 8 seconden stond Polle Geussens op een tweede plaats. De derde en laatste podiumplek werd betreden door de Pool Aleksander Olejniczak. Tomas de Backer moest opgeven.