Home > #Hoofdnieuws > WRC Estland KP4: weer drama voor Hyundai en Toyota schuift op

WRC Estland KP4: weer drama voor Hyundai en Toyota schuift op

Hyundai blijft de WRC-kelk der vernedering verder en verder ledigen in dit seizoen 2021. In Estland ging Ott Tänak van de baan in KP4 en de Est gaf meteen op, Thierry Neuville van zijn kant reed lek en kijkt ook al tegen een behoorlijke achterstand aan. Vooraan vechten Kalle Rovanperä (Toyota) en Craig Breen (Hyundai) voor de zege, al moet de Ier wel afrekenen met wat vreemde omstandigheden in de proef.

Het werd een kort verhaal voor de winnaar van vorig jaar, thuisrijder Ott Tänak. De Est reed lek in KP3, beschadigde de Hyundai en in KP4 ging hij van de baan om vervolgens op te geven, mogelijk met een oververhitte krachtbron. In dezelfde proef reed Thierry Neuville linksachter lek en bijna 10 seconden gingen verloren en onze landgenoot volgt al op bijna 30 seconden!

Rovanperä won de proef en Breen verloor weer tijd op een vreemde manier. De Hyundai-rijder moest vertragen op aangeven van een marshall, waar dat mogelijk niet nodig was. Wordt opnieuw vervolgd. Resultaat van het hele verhaal van KP4: Rovanperä leidt nu, met 2,5 seconden bonus op Breen en 20,5 op Katsuta die voorbij Ogier en Neuville is gegaan.