Home > Circuit > In een notendop: F1 – F2 – F4 -FR

In een notendop: F1 – F2 – F4 -FR

  • F1 McLaren – Zak Brown testte positief voor COVID19 en dus zal het McLaren opperhoofd de thuis Grand Prix op Silverstone, met het unieke sprintrace format moeten overslaan.
  • F1 VW – Volkswagen en Audi zaten mee aan de tafel in Oostenrijk waar vorige week werd nagedacht over de toekomst van de F1. Een instap van VW zou mogelijk worden maar enkel indien de technologie evolueert naar een viercilinder motor en… vierwielaandrijving. Het zou in alle geval toelaten aan de VW-Audi groep om de Porsche hybride motor en aandrijving (die werd gebruikt in het 919-prototype) over te hevelen naar de F1.
  • FRECA– Vanaf de volgende afsraak van de Formula Regional by Alpine zal de IsraĆ«liet Ido Cohen het team JD Motorsport vervoegen. Het Italiaanse team zet daarbij dus opnieuw drie wagens in voor het kampioenschap. Cohen rijdt er naast Eduardo Barrichello en Tommy Smith. Cohen is momenteel aan de slag in de FIA F3 en zet in wezen een stap terug.
  • F4 ItaliĆ« – Op Imola werden twee testdagen gehouden voor de Italiaanse Formule 4. Joshua Durksen (Mucke) en Sebastian Montoya (Prema) verdeelden de besttijden over de twee dagen. Onze landgenote Maya Weug was voor Iron Lynx aan de slag op woensdag en haalde een 19de tijd. (foto:premapowerteam/press)