Home > Uncategorized > EWC Estoril: Siméon start met SERT Suzuki als derde, Cresson op Superstock pole!

EWC Estoril: Siméon start met SERT Suzuki als derde, Cresson op Superstock pole!

De FIM-EWC 12 Uur van Estoril is een proef voor het WK uithouding bij de motoren en er is een aardig contingent aan Belgen aanwezig op het Portugese circuit. Naast Xavier Siméon en Loris Cresson zien we er ook Grégory Fastré en Arnaud De Kimpe in actie, en ook uiteraard het BMW WK Endurance team, dat onder de Belgische leiding staat van Werner Daemen.

foto: (c) fimewc.com

Het YART fabrieks-Yamaha team, het BMW World Endurance team en de Le Mans winnaars, het door Suzuki ondersteunde Yoshimura SERT (met onze landgenoot Xavier Siméon) toonden zich van bij aanvang aan de kop van de tabellen. De sessies openden al op donderdag met telkens een af te werken kwalificatie voor elke van de rijders (die worden verdeeld in blauw, geel en rood) en een nachttraining. Het was het YART Yamaha team dat zich de snelste toonde met de beste klassering in de gecombineerde kwalificatietrainingen en in de nachttraining. BMW plaatste zich tweede in de eerste kwalificatiesessie, SERT Suzuki derde.

Vandaag vrijdag was er de tweede sessie, opnieuw met in volgorde de “blue”, “yellow” en “red” rijders van de teams en de orde die op donderdag was vastgesteld bleek een goede aanwijzing. De pole ging naar de YART Yamaha van Canepa-Fritz-Hanika voor de BMW van Fores-Reiterberger-Foray. De SERT Suzuki met onze landgenoot Xavier Siméon, Gregg Black en Sylvain Guintoli moest genoegen nemen met de derde tijd.

Superstock: Loris Cresson op de pole

Loris Cresson is onze volgende vertegenwoordiger met de BMRT 3D Maxxees Nevers Kawasaki ZX 10 die hij deelt met Jonathan Hardt en Julien Pilot op een negende plaats algemeen en op de pole voor de Superstock klasse. Vermelden we dan nog de Chromeburner Honda CB R1000 van Grégory Fastré, Wayne Essles en Chris Nedleesch op de 16de startplaats (vijfde in Superstock) en de laatste gridplaats die wordt ingenomen door de Superstock Players Kawasaki ZX 10R van Axel Aynie en Arnaud De Kimpe. Zij werken de 12-uursrace af met tweeën aangezien Matthieu Thibault na een crash gisteren zich heeft teruggetrokken uit de wedstrijd.

De race start morgen, zaterdag om 10u00 Belgische tijd en loopt dus tot 22u00.