Home > #Hoofdnieuws > PCC Benelux: dramatisch weekend voor Xavier Maassen

PCC Benelux: dramatisch weekend voor Xavier Maassen

Xavier Maassen kende een zeer dramatisch weekend in de Porsche Carrera Cup Benelux, met een verbluffende dubbele polepositie op Circuit Zandvoort, maar ook een zware aanrijding net na de start van de eerste race, waardoor zijn weekend meteen vroegtijdig beëindigd werd. 

(persbericht)

Xavier Maassen startte de derde meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux 2021 op de best mogelijke manier. In de TeamPGZ by Red Ant Racing Porsche 992 GT3 Cup reed hij naar een dubbele polepositie op zaterdagochtend, een sterke prestatie op het Nederlandse F1-asfalt aan de Noordzee. Zandvoort is een echt rijderscircuit dus was de prestatie van de snelle Limburger en meervoudige kampioen in de Porsche Carrera Cup Benelux des te mooier. 
 
Xavier Maassen: “Ik ben hier best trots op, want Zandvoort is een uitdagend circuit waar je de nodige dosis lef nodig hebt om echt het onderste uit de kan te halen. Zandvoort is een old school circuit en hier snel gaan, geeft echt een kick. Het is ook het bewijs dat de samenwerking met TeamPGZ by Red Ant Racing perfect verloopt, want zonder een zeer goede set-up kan je dit als rijder natuurlijk niet waarmaken, een pluim dan ook voor het hele team.”
 
Tijdens de eerste race nam Xavier Maassen de leiding, met een jagend peloton in zijn zog, maar één rijder verwarde haast en spoed met een doordachte race-aanpak. Thierry Vermeulen tikte bij het uitkomen van de Gerlachbocht Xavier Maassen brutaal in de ronde en vervolgens werd Maassen hard aangereden door een wagen verder in het veld. De race en ook het weekend van de poleman waren meteen over. 
 
Xavier Maassen: “Onbegrijpelijk, ik liet meer dan genoeg ruimte in de Gerlach, maar Thierry tikte me toch de baan af. Ik werd na zijn tik hard aangereden door een andere deelnemer aan mijn kant. Het was een behoorlijk harde impact. Ik kom er relatief goed vanaf, met dank aan de hoge veiligheidsnormen van Porsche, maar de auto kan niet meer tijdig hersteld worden en mijn weekend zit er dus op, temeer dat ik ook een gekneusde rib aan het incident overhoud. Ook mijn ambities voor dit seizoen zal ik wel kunnen opbergen, nadat ik eerder een weekend miste door corona.” 
 
De volgende meeting van de de Porsche Carrera Cup Benelux 2021 vindt plaats op 7 en 8 augustus op het Belgische circuit van Zolder.