Home > #Hoofdnieuws > Carrera Cup Zandvoort: Derdaele rijdt magistraal weekend

Carrera Cup Zandvoort: Derdaele rijdt magistraal weekend

De tweede race van de Porsche Carrera Cup Benelux in Zandvoort toonde ons het beste van de Benelux-autosport dit seizoen. Dylan Derdaele (Belgium Racing) haalde het in de Nederlandse duinen na een spannende strijd met Thierry Vermeulen (Team GP Elite) en Huub van Eijndhoven ((Team PGZ by JW), terwijl Glenn van Parijs (NGT Racing) als vierde aantikte. Geen politiek, stevig racen en een mooie strijd: dat zijn de ingrediënten van echte autosport.

Foto’s: © Porsche Carrera Cup Benelux

Poleman Xavier Maassen (Team PFZ by Red Ant Racing) is na de aanslag door Vermeulen gisteren herstellende van een gekneusde rib en kon dus niet aan de tweede race deelnemen, in tegenstelling tot Vermeulen die vreemd genoeg wel mocht starten. Misschien moet een schorsing van één of meer wedstrijden naar het voorbeeld van het voetbal, wel eens overwogen worden.

Dat doet echter niets af aan de schitterende prestatie van die andere Limburger, Dylan Derdaele, die bij de start meteen de leiding nam en het vervolgens foutloos afmaakte. De Belgium Racing-rijder weerstond aan de druk van de diverse concurrenten en bij de herstart na de safety car was hij naar goede gewoonte weer prima weg. Derdaele is meteen ook de nieuwe leider in de Porsche Carrera Cup Benelux 2021. Met als volgende afspraak het DTM op Circuit Zolder, lijkt Derdaele misschien wel titelkandidaat nummer één te worden, al zijn Huub van Eijndhoven en Glenn van Parijs maar enkele punten van hem verwijderd en zal de titelstrijd heel waarschijnlijk tot de laatste finishvlag duren.

Jan Lauryssen (Speedlover) won de AM-klasse en werd knap zevende algemeen, twee plaatsen beter dan de winnaar in Pro/Am, Nicolas Saelens, die net als zijn teamgenoot Derdaele de dubbel pakte in Zandvoort. Ook zij zijn uiteraard leider in hun respectieve kampioenschappen.