Home > Circuit > In een notendop: GT en Endurance

In een notendop: GT en Endurance

  • ELMS – Vrije sessie vandaag in Monza. De Oreca-Gibson van Racing Team Turkey met Yoluc-Eastwood-Sargeant toonde zich meteen weer snel. Op de gelijkaardige machine van WRT was er voor Kubica-Deletraz-Ye een derde tijd. Een 25ste chrono (13de in LMP3) was het resultaat voor de Ligier JS P320-Nissan van Inter Europol Competition met onze landgenoot Ugo De Wilde. De Duqueine-Nissan van de Luxemburgers David en Gary Hauser, die worden bijgestaan door onze eigen Tom Cloet, lieten een 32ste tijd noteren.
  • Le Mans Cup – Ook op Monza was er in deze eerste vrije sessie de besttijd voor het duo Mattschull-Varone van Rinaldi Racing op de Duqueine-Nissan. Team Virages, met Hodes en Grist op de Ligier-Nissan, nam over in de tweede vrije sessie. De Belgische inbreng zag de Duqueine-Nissan wagens van Mülhner Motorsport met een 8ste plaats voor Lunardi-Zollo in de eerste sessie en een tiende in de tweede sessie. Een 17de tijd was er dan weer voor Hunt-Bleekemolen in sessie 1 terwijl ze in de vooravond één plaatsje beter deden met een 16de tijd. Sarah Bovy is opnieuw aan de slag met de Française Pin. Zij plaatsten hun Iron Lynx Ferrari 488 GT3 aanvankelijk op de 31ste plaats en klokten daarmee de vijfde tijd in de GT klasse en reden daarna naar een 29ste tijd, goed voor de derde plaats in de GT3.
  • ADAC GT – Op Zandvoort mochten de adepten van het Duitse GT werk al proeven van de vrije sessies waarbij Mathieu Jaminet en Michael Ammermüller (SSR Performance Porsche 911 GT3 R) in de eerste sessie de besttijd opeisten. Die werd hun in de tweede vrije training afgesnoept door Florian Spengler en Markus Winkelhock in de Car Collection Motorsport Audi R8 LMS GT3. Charles Weerts en Dries Vanthoor openden op de Team WRT Audi R8 LMS GT3 met een 11de tijd en konden in de tweede sessie, ondanks een mooie verbetering van hun chrono, niet verder komen dan aan tiende positie.
  • GT Open – Een mooie zesde tijd was er in Budapest in de tweede vrije training voor onze landgenoot Baptiste Moulin die bij Vincenzo Sospiri Racing samen rijdt met Yuki Nemoto op een Lamborghini Huracan GT3 EVO in de klasse PRO

foto: (c)europeanlemansseries.com