Home > #Hoofdnieuws > DTM Zolder: eerste groot sportevent met publiek!

DTM Zolder: eerste groot sportevent met publiek!

Het spannendste race-event van het jaar in Zolder is niet te missen. Het wordt een speciale DTM-editie op zaterdag 7 en zondag 8 augustus, volgens een vernieuwd en aantrekkelijker format met razendsnelle GT3 bolides van BMW, Mercedes, Audi, Ferrari, Lamborghini en McLaren. De corona-proof organisatie met 10.000 toeschouwers wordt een exclusief event.

In het voorprogramma warmen de veteranen van de DTM Classic het asfalt al op met iconische sportbakken zoals AMG-Mercedes, Audi V8 quattro, Alfa Romeo 155, BMW M3, Ford Sierra Cosworth. Ook de Porsche Carrera Cup Benelux en de Lotus Cup zijn te gast in Zolder.

Dit is niets minder dan een stunt. Circuit Zolder en de race-organisatoren, in het bijzonder de DTM, leveren al meer dan een jaar topprestaties door wedstrijden in moeilijke omstandigheden te laten betwisten en zo de autosport levend te houden. Buiten de afgesloten wedstrijdbubbel worden aan de Startgrid en in de Jacky Ickx-bocht twee beperkte publiekszones ingericht van respectievelijk 3.500 en 1.500 personen. Op het circuit werkt men met gescheiden clusters om toeschouwers per 400 personen toe te laten in open lucht volgens de huidige beperkingen.

Voor voorzitter Jacques Heynen van Circuit Zolder is het komende DTM-weekend een beloning voor jarenlang hard werken in uitdagende omstandigheden: “Het is het eerste grote evenement na de versoepelingen in de corona crisis. In 2019 zijn we erin geslaagd de serie terug naar Zolder te halen. We blijven als circuit knokken voor onze plaats en voor elke toeschouwer of bezoeker. Dat doen we door een fantastische kalender neer te zetten voor Circuit Zolder dit seizoen. Naast DTM organiseren we dit jaar onder andere ook de Historic Grand Prix, American Festival NASCAR Finals, de H. ESSERS FIA ETRC Belgian Truck Grand Prix en tot slot de 24u van Zolder op 25-26 september. Daarnaast blijven we ook verder inzetten op diversificatie met cycling waar de Velodroom, het Telenet Superprestige veldrijden en het Europees BMX kampioenschap een belangrijke extra invulling geven aan het circuit. Maar voor internationale uitstraling is een serie als de DTM van goudwaarde. Dit is altijd een hoogdag voor Circuit Zolder en voor de autosport in België. Voor een circuit als Zolder is deze race het hoogst haalbare. En ze is ook een ticket om in de toekomst te blijven meedraaien. Want de DTM is zelf een organisatie die diversifieert. Er zijn plannen voor een DTM Electric en ook voor geografische expansie buiten Europa. Het is fantastisch dat Circuit Zolder kan bijdragen aan dat succes en erop mag meesurfen.”