Home > Circuit > F4: voorstelling “nieuwe” Formule 4 wagen met…Maya Weug

F4: voorstelling “nieuwe” Formule 4 wagen met…Maya Weug

Op de FIA conferentie in Monaco werd de Formule 4 wagen “nieuwe generatie” voorgesteld. Dat gebeurde door FIA voorzitter Jean Todt, F1 wedstrijdleider en voorzitter van de eenzittercommissie Michael Masi, FIA technisch directeur voor de eenzitters Nikolas Tombazis en FIA Girls on Track winnaar en Formule 4 pilote, onze landgenote…Maya Weug.

foto’s:©fia.com

Een verbeterde overlevingscel en verder veiligheidstoepassingen zijn de voornaamste wijzigingen aan deze Formule 4 “tweede generatie”. De Formule 4 is de eerste stap die vele rijders zetten in de autosport na de karting. Kostenbeheersing is dan ook een van de hoekstenen van deze serie en de aandrijflijn van de nieuwe F4 werd aangepast om meer overdraagbare onderdelen te kunnen gebruiken. Een stap naar een hybride wordt daarbij niet uitgesloten. Het vermogen blijft begrensd op de nagestreefde 3.5 pk/kg.

Herhalen we nog even dat de Nederlands-Belgische Maya Weug, vanuit de karting de finale bereikte van de FIA Girls on Track en nu is opgenomen in de Ferrari Driver Academy. Ze werkt dit jaar het Italiaanse F4 kampioenschap af met het even Italiaanse Iron Lynx.