Home > Rally > Rallyraid > Silk Way Rally: zege voor Guerlain Chicherit

Silk Way Rally: zege voor Guerlain Chicherit

Met een lus rond de bivak van Gorno-Altaisk eindigde vandaag de Silk Way Rally. Het was de Fransman Guerlain Chicherit en navigator Alex Winocq op de Century CR6 buggy van SRT die aan de voet van het Altai gebergte over het eindpodium mochten rijden.

foto’s: silkwayrally/media

Chicherit wilde in de laatste 587 kilometer van deze 11de editie voluit gaan en deed dat ook. Voluit gaan om de concentratie te behouden en zijn leiding te vrijwaren. De taktiek werkte want Chicherit pakte meer dan vier minuten op de achtervolgende Russen Krotov en Vasilyev in hun Mini’s. Ook in de klasse T3 weerklonk de Marseillaise want de zege ging daar naar Jean-Luc Pisson Ceccaldi en Jean Brucy en de Zephyr PH Sport.

Russische glorie was er voor Sergey Kariakin en Anton Vlasiuk (BRP Can-Am Maverick) die de T4 “side-by-side” klasse wonnen en uiteraard bij de Trucks, al jaren een Russische specialiteit, met de zege voor Dmitry Sotnikov, Ruslan Akhmadeev en Ilgiz Akhmezianov op de Kamaz Master Sotnikov wordt zo recordhouder in de Silk Way met een derde zege. Vermelden we nog dat de zege bij de motoren ging naar Matthias Walkner en de Red Bull KTM fabrieksmachine, bij de quads ging de winst naar Aleksandr Maksimov (Yamaha Raptor 700).