Home > Circuit > In een notendop: Indycar-FIA F3-F1

In een notendop: Indycar-FIA F3-F1

  • FIA F3 – Er was nog een waslijst aan “te behandelen dossiers” na afloop van de derde race van de F3 zondag. Die gingen dan over…inderdaad: de track limits. LIefst zeven rijders liepen zo nog aan tegen een bestraffing. Oliver Rasmussen, Filip Ugran en Jack Doohan kregen tien seconden aan de broek wegens het overschrijden van de witte lijnen. Niet éénmaal of driemaal maar…vijf keren! Johnathan Hoggard reed zelfs acht keer over de witte lijnen in de laatste sector. Hij kreeg dan ook een aangepaste 30 seconden straftijd. Tijmen van der Helm kreeg nog vijf seconden bijgeteld voor zijn contact met Rafael Villagomez, Jak Crawford eveneens voor zijn tik met Jack Doohan, en Arthur Leclerc mag in Budapest drie gridplaatsen achteruit voor zijn onbesuisde actie die Martins en Novalak uit de race haalde.
  • F1 (Oostenrijk) – Het was niet beter in de F1 waar nog negen “lopende zaken” werden behandeld. Daar kwamen uiteindelijk drie sancties uit. Kimi Raikkonen kreeg 20 seconden straftijd voor het incident met Vettel op het einde van de race. Nicholas Latifi en Nikita Mazepin werden 30 seconden (het equivalent van een stop-and-go) gepresenteerd voor het onvoldoende vertragen onder gele vlag.
  • Indycar – Op de “Sports car course” van Mid-Ohio, in het Amerikaanse Lexington was Jozef Newgarden op de nationale feestdag van de Verenigde Staten de winnaar van de Indycar wedstrijd. Josef Newgarden (Penske) haalde zijn eerste zege van het seizoen. Hij reed van pole onbedreigd naar de winst. Enkel Marcus Ericsson (Ganassi) kwam in de eindfase sterk terug en eindigde nog op een seconde van Newgarden, maar die hield het allemaal in de hand. De Spanjaard Alex Palou, derde op Mid-Ohio, blijft de leider in het kampioenschap. De Indycar gaat nu even in pauze voordat ze naar Nashville in Tennessee gaan, een nieuwe afspraak op de kalender.

foto: ©indycar.com