Home > Moto > Internationaal > WorldSBK: Razgatlioglu neemt over

WorldSBK: Razgatlioglu neemt over

Op een wisselvallig Donington kende regerend kampioen Jonathan Rea problemen. Toprak Razgatlioglu nam de kans te baat en ging niet enkel met de zege maar ook met de leidersplaats in de tussenstand lopen.

foto:©worldsbk.com

De Superpole zag een regenbui vlak voor de start en dat noodzaakte de rijders om wat te gokken met de bandenkeuze. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) nam na de crash van achtervolger en teamgenoot Alex Lowes zijn afstand en eindigde voor Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team) en Michael van der Mark (BMW Motorrad WorldSBK Team). Cresson (TPR kawasaki) bleef op een 21ste startplaats voor de race.

Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) kwam in de race onder druk te staan van Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK) en de Noord-Ier maakte een zeldzame fout die hem uit de race crashte. Dat liet toe aanToprak Razgatlioglu om met de winst te gaan lopen voor Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Team) en een opnieuw zeer in vorm zijnde Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team). Onze landgenoot Loris Cresson eindigde na het uitvallen van Folger en Rea op de 19de plaats. Razgatlioglu neemt in de tussenstand van het kampioenschap de leiding over van Jonathan Rea.