Home > Rally > Silk Way Rally: Overdrive Racing trekt Al-Rajhi terug uit de wedstrijd

Silk Way Rally: Overdrive Racing trekt Al-Rajhi terug uit de wedstrijd

Het Belgische Overdrive Racing was helemaal niet tevreden met de eerdere mededeling van de organisatie om de Mongoolse grens niet over te steken en de rally verder te zetten diep in het Russische Siberië. Zij trekken hun inschrijving, met de Toyota Hilux van Yazeed Al-Rajhi dan ook terug uit de wedstrijd.

foto: ©overdrive racing

Er werden rapporten verspreid van COVID19 uitbraken in Mongolië maar bij Overdrive vermoedden ze dat er andere belangen speelden. “Er zou een COVID uitbraak zijn en de route werd verder verlegd, diep Rusland in. We zijn niet zeker dat er niet iets anders speelt“, verklaart Overdrive Racing teambaas Jean-Marc Fortin. “Het is teleurstellend dat teams en rijders hier heel wat geld insteken om dit project te financieren en dan te ontdekken dat we dan enkel en alleen in Rusland zouden rijden en niet ook nog in Mongolië. We zouden in Rusland blijven en de nodige afstanden op de klassmentsproeven die vereist zijn om punten te kunnen scoren voor het kampioenschap, zouden niet worden gehaald. We zouden slechts een kwart van de punten kunnen halen. Dat is belachelijk. Als Yazeed zou winnen dan zou hij slechts 8 punten toegewezen krijgen.”

Vorig seizoen was er een gelijkaardige situatie in Portalegre maar dat was een gevolg van zeer slecht weer, iets helemaal anders. We kunnen niet aanvaarden dat wij heel wat middelen, man-uren en materiaal diep Rusland inzenden om dan voor deze voldongen situatie te worden geplaatst. FIA en de organisatoren ervaren hier niet veel nadeel van maar wel de rijders en de teams. Wij zijn het die de show brengen en we zouden niet in deze situatie geplaatst mogen worden. We willen ook graag weten hoe de organisatie zal reageren en hoe ze de inschrijvingsgelden en kosten gaan terugbetalen aan de teams.

De Rus Denis Krotov telde een vroege voorsprong van 50 seconden op Al-Rajhi die het plan had opgevat om niet aan de leiding te gaan zodat hij in de sporen van Krotov kon volgen om dan aan te vallen eens ze in Mongolië waren. Maar de grens werd nooit overgestoken. Overdrive besliste bijgevolg om zich terug te trekken uit de wedstrijd. Samen me