Home > Circuit > In een notendop: Porsche Supercup en EuroNASCAR

In een notendop: Porsche Supercup en EuroNASCAR

  • Porsche Supercup – Zelfde circuit als een week geleden, maar derde manche voor het kampioenschap in het voorprogramma van de Grand Prix. Jaxon Evans (Martinet by Almeras) haalde zijn voordeel bij de start en wipte voorbij poleman Dylan Perreira (BWT Lechner) om zo naar de winst te rijden, Larry Ten Voorde (Team GP Elite) haalde de derde plaats maar dat is nog geen man overboord voor de Nederlander die nog steeds comfortabel aan de leiding blijft van het kampioenschap.
  • EuroNASCAR Pro – Loris Hezemans reed met de Hendriks Motorsport Ford Mustang op het Indy Circuit van Brands Hatch naar een dominante zege in de EuroNASCAR Pro. De Nederlander startte vanaf pole en reed alle ronden aan de leiding. Hij eindigde voor de winnaar van gisteren, Alon Day en de CAAL Racing Chevrolet Camaro. De beide Chevrolet Camaro van DF1 Racing eindigden hand in hand met een 16de en 17de plaats voor onze landgenoten Marc Goossens en Simon Pilate.
  • Euro NASCAR2 – Onze jonge landgenoot Simon Pilate liet zich met de DF1 Racing Camaro opmerken in Nascar2, de talentenvijver voor de pro-competitie. Wegens zijn rondetijd in de race van gisteren kon hij vandaag vertrekken vanop de tweede startrij. Pilate liet zich niet wegdrummen in de startfase en hield een derde plaats in handen. Tegen Tobias Dauenhauer en de Ford Mustang was geen kruid gewassen maar na een fout van de winnaar van gisteren, de IndiĆ«r Deodhar, kon Pilate alsnog doorglijden naar een uitstekende tweede plaats!

    foto: @whelen euronascar