Home > #Hoofdnieuws > GT World (Misano): mooie zege voor Vanthoor-Weerts en de WRT Audi

GT World (Misano): mooie zege voor Vanthoor-Weerts en de WRT Audi

Charles Weerts en Dries Vanthoor met de de Audi R8 van WRT een overtuigende zege in de GT World Challenge op Misano.

(foto: gt-world-challenge-europe.com ©SRO/Patrick Hecq)

Van bij de start van de race kwam Charles Weerts onder druk van Albert Costa en de Emil Frey Lamborghini. Na een ‘full course yellow’ en een herstart onder safety car bedaarde de wedstrijd na een twintigtal minuten wat. De kansen voor Adrien De Leener (van de baan met de Porsche en opgave) en van Louis Machiels (aangetikt maar hij kon verder vanuit de grindbak) waren dan al verkeken. Een zieke Costa was bij de vroege stoppers toen het pit window opende en een excellente pitstop van WRT zorgde ervoor dat Dries Vanthoor, eens het stof was gaan liggen, een mooie leiding in handen hield. Die kwam opnieuw onder druk te staan met een nieuwe full course yellow en safety car een goede twintig minuten voor het einde van de race. Maar Dries Vanthoor sloeg algauw weer het gat en won autoritair voor de Mercedes van Maro Engel.

Fréderic Vervisch maakte een goede beurt op de Sainteloc Audi maar moest in de slotfase van de wedstrijd nog de zusterwagen van Roussel en Haase laten voorgaan. De Kortrijkzaan strandde aan de voet van het podium. De andere Belgen hadden zoals gemeld minder geluk met de opgave voor De Leener en de Dinamic Porsche, en ook voor Ulysse De Pauw nadat teamgenoot Alexandre betrokken raakte in een incident met de CMR Bentley. Nadat Machiels de AF Corse Ferrari uit het grind redde in de beginfase van de wedstrijd kon Bertolini nog in 25ste positie over de streep.

GT2 European: PK Carsport derde in Audi triplet

Net voor de WorldGT aan de slag ging werd nog de eerste race van het weekend afgewerkt voor de GT2 European. Dat werd een volledig podium voor Audi met de Highclass Racing machine voor de LP Racing wagen, terwijl Bert Longin de PK Carsport Audi als derde over de finish bracht. Vanavond laat wordt nog de tweede race gereden.