Home > Circuit > FIA F3: eindelijk Schumacher dan

FIA F3: eindelijk Schumacher dan

In de tweede race van het Formule 3 weekend op de Red Bull Ring zagen we de zege van David Schumacher, neef van Mick, zoon van Ralf. De Duitser won voor Trident een alweer zeer geanimeerde race.

foto:©Dutch Photo Agency

Schumacher, die de pole van de omgekeerde grid in handen kreeg, was goed weg en sloeg het gat van bij aanvang. Zo kon hij uit de DRS zone blijven en toen ook tot tweemaal toe zijn achtervolgers met mechanische pech naar de kant moesten lag de weg naar de zege open voor David Schumacher.

Achter hem werd fel slag geleverd. Eerst was er de jonge Jak Crawford die zich naar voren vocht om dan de Hitech machine te zien uitdoven langs de kant van de baan. Heel wat positiegevechten dan voorin waaruit een gedreven Victor Martins een tweede plaats haalde en op Schumacher begon in te lopen. Tot zijn MP Motorsport bolide er op enkele rondes voor het einde ook de brui aan gaf en hij langs de kant moest, met een virtual safety car tot gevolg. Dat was uiteindelijk de uiteindelijk rode loper voor Schumacher die naar de zege reed voor Frederik Vesti (ART) en voor een Dennis Hauger (Prema) die vanuit het niets naar een derde podiumplek reed. Hauger scoort daarmee opnieuw heel wat extra punten voor het kampioenschap en ziet de achtervolgers stilaan wegzakken.

Een mooie race ook voor Amaury Cordeel, die zich met de Campos machine ondanks een penalty uit de achterhoede kon losmaken en toch nog naar een twaalfde plaats reed.

Morgenochtend is er de hoofdrace en op de pole staat…de onvermijdelijke Dennis Hauger!