Home > #Hoofdnieuws > Spa 24: met nieuwe poster en…met publiek!

Spa 24: met nieuwe poster en…met publiek!

Heel wat bevestigingen vandaag voor de Total 24 Hours of Spa met de poster, gemaakt door Guillaume Lopez, de bevestiging van de timing en het voorprogramma en de bevestiging dat van 29 juli tot 1 augustus publiek zal worden toegelaten!

De Franse illustrator Guillaume Lopez was verantwoordelijk voor de officiële poster, in zijn zeer herkenbare stijl en met verwijzing naar de Mercedes-AMG GT3 die de 50ste verjaardag van de Mercedes-Benz 300 SEL zal gedenken met een speciaal kleurenschema.

De fans zullen uiteraard meer interesse hebben timingstabel van het evenement. Op dinsdag 27 juli wordt het ernst op de piste met de “Bronze Test”, een drie uur durende sessie die begint om 14u55 en is voorbestemd (uiteraard) voor de Bronze rijders. Donderdag is er meer actie, met een 90 minuten durende sessie voor alle deelnemers aan de TotalEnergies 24 Hours om 10u50. Die wordt gevolgd om 15u45 door de één uur durende Pre-Qualifying sessie. De kwalificatie is er dan om 20u50 waaruit de 20 superpole aspiranten zullen worden gedistilleerd. Met 90 minuten aan nachttraining wordt de donderdag besloten. Vrijdag is er dan plaats voor 30 minuten warm-up om 19u10 waarna om 20u30 de Super Pole sessie.

Maar er is uiteraard meer actie op de piste met de Lamborghini Super Trofeo, de GT4 European Series en de TCR Europe. De nog openstaande tijdslots worden voor de rest ingevuld door de Clio Cup Europe en het nieuwe Franse toerwagenkampioenschap, de FFSA TC France. Er is een eerste optreden ook van de Fanatec Esports GT Pro Series waarbij er in samenwerking met Assetto Corsa Competizione en AK Informatica”virtueel” zal worden gereden in een speciaal opgezette Fanatec Esports Arena.

De 73ste TotalEnergies 24 Hours of Spa wordt gestart om 16u30 op zaterdag en eindigt een etmaal later op zondag 1 augustus. Na lang onderhandelen met de circuitorganisatie en de lokale overheden, besliste promotor SRO uiteindelijk dat het evenement open zal staan voor fans, uiteraard met inachtneming van de geldende COVID-19 protocollen. De ticketverkoop zal volgende week van start gaan eens de geldende regels omtrent verkoop en toeschouwers op punt staan.

Voor de thuisblijvers of de vakantiegangers biedt de TotalEnergies 24 Hours of Spa uitgebreide live-coverage via gratis online streams, voorzien van Franse en Engelse commentaar, allemaal te volgen via meerder platformen als de website van het evenement, de Facebook en GT World YouTube kanalen.

Dus fans… welkom!