Home > Industrie > Dreamcars > Porsche: Cayenne GT Turbo is nieuwste sportieve telg

Porsche: Cayenne GT Turbo is nieuwste sportieve telg

Porsche brengt met de Cayenne GT Turbo een prestatiegerichte SUV met 471 kW (640 pk) die perfect is afgestemd voor gebruik op het circuit.

(persbericht)

Porsche vervolledigt het gamma van de Cayenne met de nieuwe Cayenne GT Turbo, afgestemd voor optimale prestaties en rijgedrag, en combineert een uitmuntende rijdynamiek met een hoge mate van dagelijkse bruikbaarheid. Zijn 471 kW (640 pk) sterke vierliter biturbo-V8 biedt de basis voor superieure rijeigenschappen. Met 67 kW (90 pk) meer dan de Cayenne Turbo Coupé en een maximumkoppel van 850 Nm (80 Nm meer) wordt de sprinttijd naar 100 km/u ingekort tot 3,3 seconden (0,6 seconden sneller) en ligt de topsnelheid voortaan op 300 km/u (14 km/u meer).

De Cayenne Turbo GT, met nog sportievere lijnen en uitsluitend verkrijgbaar als vierzits Coupé, krijgt standaard alle beschikbare onderstelsystemen en staat op performancebanden die speciaal voor dit model zijn ontwikkeld. De aandrijving en het onderstel kregen ook een unieke afstelling, speciaal voor de Cayenne Turbo GT. Het resultaat is een harmonieus totaalconcept met superieure capaciteiten op circuit. Dat is bewezen door Porsche-testrijder Lars Kern, die de 20,832 kilometer lange Nürburgring Nordschleife met de Cayenne Turbo GT rondde in een tijd van 7:38.9 minuten, waarmee hij een nieuw officieel record voor een SUV vestigde