Home > Historic > Events > Ardenne Roads met vernieuwde 20ste editie

Ardenne Roads met vernieuwde 20ste editie

Deze keer is het zover! Vele maanden lang timmerden Jean-François Devillers en de ploeg van Trajectoire aan een geheel vernieuwde editie van de Ardenne Roads, één van de meest iconische regularityrally’s voor oude voertuigen in België. Voor de 20ste uitgave van het evenement zijn er tal van vernieuwingen. Het gaat zelfs zover dat we gemakkelijk kunnen spreken over een koerswijziging! Kwaliteit, precisie, onthaal en prestige zullen nog steeds de sleutelwoorden zijn, maar voor het overige is bijna alles onuitgegeven…

(persbericht, foto: rv/trajectoire)

De wedstrijd zal dus plaatsvinden op vrijdag 2 juli en zaterdag 3 juli, met als nieuw vertrekpunt het kasteel van Jemeppe in Hargimont, in de regio van Marche-en-Famenne. Dat liet aan de verantwoordelijken toe om het parcours eerder naar het westen van de Ardennen te laten strekken, op zoek naar horizonten die iets minder vaak werden aangedaan. En vanaf nu staat de proef ook onder de vleugels van de Royal Automobile Club of Belgium Zoveel vernieuwingen, dat wekt de interesse van heel wat trouwe teams en trekt ook vele nieuwkomers aan. Eens te meer zullen de Ardenne Roads over de leukste wegeltjes van de regio trekken in een karavaan aan auto’s die uit een ander tijdperk zijn gekomen.

Traditioneel zijn het de oudste juweeltjes die de mensen doen opkijken. Dat zal  dit jaar niet anders zijn met een prachtige Riley Sprite 1937 van Nijs-Nijs, de Bentley Speed 6 Blower Special 1947 van Lamot-Bols, de Healey Silverstone 1950 van Van Hoorebeke-Van Hoorebeke en de Bentley Alpine Special 1950 van Vanstallen-Dams!

Om deze toppers uit het voetlicht te halen op deze rit doorheen de betoverende Ardeense landschappen, zullen de Jaguar XK 120, 140 en 150 er om ter mooist uitzien en in prestatie rivaliseren met de Lancia Aurelia B20 GT, Triumph TR3 en TR6, Sunbeam Rapier, OSCA, Mercedes 190 en 280 Pagode, Citroën DS 21 Short Body of ook nog de Ferrari 308. Het is een lijst die verre van volledig is want ze bevat ook nog een fenomeen als de Porsche 356, in alle maten en gewichten, en dat is toch één van de oorspronkelijke wagens van het merk.

Wat de strijd om de zege in het algemene klassement betreft, daar zal men moeten kijken naar de ontegensprekelijke specialisten van de Regularity zoals Closjans-Noelanders (Porsche 356 Pré-A), Declerck-Vynck (Porsche 356), Decremer-Lienne (Porsche 356 A), Barré-Surleraux (MG B), Hermans-Pigeolet (Alfa Romeo Giulietta Sprint), Mathoul-Van Damme (Volvo PV544) of Gathy-Gathy (Porsche 911). Echter, gedurende de twee dagen aan competitie kunnen er volop verrassingen voorkomen. 

Het is om 09u00 op vrijdag dat het grote vertrek zal worden gegeven aan het kasteel van Jemeppe. De teams kunnen klokslag twaalf uur gaan eten in Rochehaut voordat ze opnieuw op weg zullen gaan, terug naar het kasteel van Jemeppe waar ze vanaf 17u20 worden verwacht. ‘s Anderdaags, op zaterdag, wordt er opnieuw gestart om 09u00 en is er een lunchpauze aan de Priorij van Anseremme voordat de eerste voertuigen definitief zullen aankomen in Hargimont om 15u30.

Alle info, de deelnemerslijst en de lijst met de passages van de wedstrijd onderweg kan men vinden op www.ardenneroads.be .