Home > Circuit > In een notendop: F1 – PSC – Kart

In een notendop: F1 – PSC – Kart

  • F1 (vrije trainingen) – De Chinees Guanyu Zhou, dit seizoen aan de slag in de Formule 2 bij Uni-Virtuosi, mag voor het eerst een sessie afwerken in de Formule 1. Zhou neemt bij Alpine de plaats over van Fernando Alonso in de eerste vrije training van de komende Oostenrijkse Grand Prix. Bij Alfa Romeo rijdt trouwens in diezelfde vrije sessie de Britse testrijder Callum Ilott in de plaats van Antonio Giovinazzi.
  • F1 (Max Verstappen) – De FIA vaardigde een verwittiging uit aan Max Verstappen over het vieren van zijn zege op de Red Bull Ring vorig weekend. De Nederlander deed een korte burnout en in de Formule 1 “moderne stijl” is dat een grote “no-no”…
  • Porsche Supercup – De manche voor de Porsche Supercup op Silverstone, in het voorprogramma van de Engelse Grand Prix, wordt afgelast. De “algemene toestand op vlak van gezondheid in de wereld” wordt als bleek excuus aangehaald. De wedstrijd krijgt wel een vervanger met een tweede race tijdens het weekend van de Italiaanse Grand Prix.
  • WSK Kart – In Sarno, Italië, viel dit weekend de beslissing in het fel bevochten WSK karting kampioenschap. In de KZ2 was de titel voor de Italiaan Riccardo Longhi (BirelART Racing/BirelART-TM Racing). De Brit Arvid Lindblad (KR Motorsport/KR-Iame) won dan weer een schitterende finale in de FIA OK klasse en pakte daar de titel terwijl in de OK Junior de grootste beker van het seizoen ging naar een andere Brit, Harley Keeble (Tony Kart Racing Team/Tony Kart-Vortex), die kapitaliseerde op zijn resultaten van de vorige treffens in Lonato en Adria. Drie nieuwe kartkampioenen dus, die zonder twijfel zullen verder timmeren aan hun weg richting F1.

foto: (fiaformula2.com)