Home > Rally > FIA Cross-Country: Silk Way Rally start op 1 juli

FIA Cross-Country: Silk Way Rally start op 1 juli

Op 1 juli gaat de befaamde “Silk Way Rally” van start, een proef voor de FIA World Cup Cross Country Rally die de voetsporen wil volgen vroegere zijderoute. Coronacrisissen en reisbeperkingen plagen echter al een tijdje het evenement dat voor 2021 de ondertitel “Russia-Mongolia” kreeg.

foto’s: (c)silkwayrally.com

Sportief directeur van de “Silk Way” is Luc Alphand, Dakar-rijder, stuntman en avonturier “extraordinair”. Hij waakt over het evenement en zijn liefst 5442 kilometer lang traject. Steppen, woestijn, bergwegen, en alles overgoten met een typische Russische “hands-on” mentaliteit, dat is wat de deelnemers mogen verwachten. In elf dagen voert de route hen langs betoverende landschappen, doorheen zandduinen en langs voor ons onbekende maar verbazingwekkende steden van het Russische Omsk naar de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar.

Op de deelnemerslijst blijft de Belgische inbreng beperkt tot de inzet van een Toyota Hilux door Overdrive, voor de Saoudi Yazeed Al Rajhi en co Michael Orr. Eén eenzame Belg blijft er met Jan Van der Vaet op de MAN truck van Boucou Competition, tussen een veld met toch enige internationale allure. Zo staan Dakar sterren Guerlain Chicherit (op de Serradori Buggy) en Sam Sunderland (KTM) aan de start, naast de Russische toppers Denis Krotov (JWC) en Vladimir Vassilyev (Mini Countryman), er rijden Husqvarna, KTM en Yamaha fabrieksmotoren en er is een indrukwekkend contingent aan Russische deelnemers die hun “terreinkennis” zullen uitspelen en hun kans willen gaan.

Start op 1 juli in Omsk, aankomst op 11 juli in Ulaanbaatar, met een zak aan FIA punten voor de wereldbeker in de aanbieding.