Home > VAS > Rittensport > VAS: Nacht van Noord-Limburg stevent af op vol huis

VAS: Nacht van Noord-Limburg stevent af op vol huis

De Nacht van Noord-Limburg, een rittensportwedstrijd van het roemruchte RT Moustache, was vorig jaar een van de weinige VAS wedstrijden die werden gereden. Onder strenge Corona-maatregelen. De tweede editie, die staat eraan te komen, op zaterdag 3 juli.

(persbericht)

Eén jaar later zijn we en er lijkt nog niet zoveel veranderd. Nog steeds dient er rekening te worden gehouden met maatregelen in verband met de COVID pandemie. Dat is trouwens de reden dat organisator RT Moustache het bijzonder wedstrijdreglement aanpaste waardoor er vroeger in de namiddag zal worden gestart. De inschrijvingen zijn ondertussen afgesloten en enkel de vooraf ingeschreven deelnemers kunnen aan de wedstrijd meedoen.

De gekende klasses binnen de VAS, ‘Recrea’, ‘Touring’ en ‘Expert’ treden er aan voor het regionale (VAS) kampioenschap en de wedstrijd telt ook voor de Jeff Moustache Challenge 2020-2021. Liefst 80 wagens staan er al op de voorlopige inschrijvingslijst en dan mogen we weer spreken van een klaterend succes. Onder de gegadigden toch vele kleppers in de discipline. Zonder iemand willen te kort te doen mogen we dan toch duo’s noemen als Guy Agten en Dominiek Syenaeve (al is nog niet bekend met welke wagen zij zullen starten), Sander en Paul Van den Wyngaert met hun VW Corrado, Jos Jamar en Tony Vanherk (uiteraard op de Porsche 911), Leo en Inge Rackham (al even uiteraard op de Peugeot 205 GTI), Hendrik Jaeken en Nick Moonen (Opel Corsa A), david Duerinckx en Tom Jacobs (Opel Kadett City), Anja Seynaeve en Nick Vanoverschelde (Opel Astra), Rudi Verhaeghe en Jurgen Moortelé (Smart ForTwo), Bjorn Dotrimont en Kenny Leys (Volvo 142), uiteraard Jan Eysermans en Wim Poulmans (Subaaru Impreza GT) en misschien wel een nieuw koningskoppel met de ervaren Bjorn Vanoverschelde en de jonge revelatie Bram Babeliowsky op een doodgewone Skoda Octavia. Met excuses aan al de anderen die we niet vernoemen maar die, dat spreekt, evenveel kansen hebben op een goed resultaat als iedereen.

Het wedstrijdcentrum blijft in Pelt, bij de Scoutsrally op de Ralleylaan De Nacht van Noord-Limburg zal gaan over ongeveer 100 kilometer en de wedstrijd wordt opgedeeld in twee delen. Het valt te verwachten dat het Moustache team, met daarin toch ervaren rotten als Bart Babeliowsky en Eddy Smeets, net als vorig seizoen een onderhoudende navigatierit zullen uitgestippeld hebben.