Home > Circuit > Uithouding > IMSA: Mazda wint in Watkins Glen

IMSA: Mazda wint in Watkins Glen

Het werd spannend in de 6 Uur van Watkins Glen toen in de eindfase iedereen zuinig moest zijn op de brandstof. De winnaars vielen zelfs in de uitloopronde na de race zonder benzine, maar dat kon de vreugde niet temperen.

foto: ©imsa.com

Op Watkins Glen was er na 200 rondes een overwinning voor Harry Tincknell, Jonathan Bomarito en Oliver Jarvis op de Mazda Motorsports Mazda DPi. Zij versloegen er de Meyer Shank Racing Acura DPi van Dane Cameron en Olivier Pla.

Verder in het veld was er op de 8ste plaats algemeen de zege in LMP2 van Tristan Nunez, Thomas Merrill en Steven Thomas (WIN Autosport ORECA LMP2 07) en van Jordan Taylor en Antonio Garcia ( Corvette Racing Chevrolet Corvette C8.R) in GTLME.

De zege in GTD was op de 20ste plaats algemeen voor Bill Auberlen, Robby Foley en Aidan Read met de Turner Motorsport BMW M6 GT3. Voor onze landgenoot Laurens Vanthoor, die samen reed met Lars Kern en Zacharie Robichon op de Pfaff Motorsports Porsche 911 GT3R was er een 26ste plaats algemeen (en de 7de stek in GTD) en dat was net één plaatsje beter dan de Wright Motorsports Porsche 911 GT3R met Jan Heylen, Patrick Long en Trent Hindman, 27ste algemeen en 8ste in GTD.

In het kampioenschap blijven Ricky Taylor en Felipe Albuquerque aan de leiding. Wat de Belgen betreft blijft Bill Auberlen aan de kop van de tussenstand in GTD, waar onze landgenoot Laurens Vanthoor vierde blijft.