Home > VAS > Rallysprint > VAS: Monteberg Rally voor Davy Vanneste

VAS: Monteberg Rally voor Davy Vanneste

Wervikaan Davy Vanneste won met de Citroën C3 R5 quasi onbedreigd de Monteberg Rally, een proef voor het VAS regionale kampioenschap rally. Het was het eerste evenement van dit seizoen op de regionale rallykalender.

foto: ©lorenz deschuyttere

Het werd in de Monteberg Rally een strijd tussen Vincent Verschueren op de VW Polo GTi R5 en Davy Vanneste op de Citroën C3 R5. Vanneste, bijgestaan door Kris D’Alleine, ook al een man van de streek, nam al gauw de bovenhand. Uiteindelijk waren het slechts de openingsproef op Dikkebus en de vijfde proef op Busseboom die op het conto van Vincent Verschueren kwamen. Alle andere proeven, negen in totaal, waren voor Davy Vanneste en zijn Citroën C3 R5. Hij won dan ook soeverein deze regionale rally, voor Verschueren en de Polo R5 terwijl Jim Van den Heuvel (Ford Fiesta R5) mee op het podium mocht nadat die de hele rally lang de derde plaats had bezet.

Vermelden we nog de zege in de Divisie 1-2 voor meervoudig kampioen Stefaan T’Joens met de (gebrideerde) Mitsubishi Lancer Evo X, terwijl binnen de regionale Historics we de overwinningen zagen van Glenn Rogiers (Opel Kadett) bij de “oldtimers” (Divisie 4) en van Ludovic Vitse (Opel Astra) bij de “Youngtimers” (Divisie 5)