Home > Moto > MotoGP > MotoGP: Quartararo zonder tegenstand

MotoGP: Quartararo zonder tegenstand

De vraag of Rossi nog zal rijden in 2022 en de mogelijke overgang van Yamaha poleman Maverick Vinales naar Aprilia overheersten de gesprekken op zondagochtend in de MotoGP. Maar daarnaast was er natuurlijk ook een race te rijden!

foto: ©motogp.com

“Pecco” Bagnaia leek met de fabrieks-Ducati misschien wel zijn kans te kunnen gaan maar het werd al snel duidelijk dat er uiteindelijk weinig kruid gewassen was tegen de overmacht van Fabio Quartararo. Eens de Fransman, die niet geheel hoffelijk bijna de neus van Vinales afkapte bij de start, de Monster Yamaha fabrieksmotor naar de leiding had gehesen, verdween hij aan het einder. Achter hem was er een lang gevecht om de podiumplaatsen en het was tenslotte toch nog Vinales die de druk kwam zetten. Maar dichter dan een tweetal seconden kwam “Top Gun” nooit. Een overtuigende zege dus voor Quartararo voor Vinales en voor een Mir, die de Suzuki na een zeer constante race nog naar het podium stuurde. Quartarao doet een goede zaak in het kampioenschap want achtervolgers Zarco, vierde met de Pramac Ducati, en Miller, val en opgave met de fabrieksmachine, bleven ver achter.

Pedro Acosta blijft verbazen, ook als hij niet wint!

De Moto2 race stond in het teken van een duel tussen het Red Bull KTM Ajo kamp en de troepen van Elf MarcVDS. Een vroege fout van Raul Fernandez zette de KTM rijder in de achtervolging van het leidende trio. Sam Lowes vocht een gespierd duel uit met Remy Gardner en zette de MarcVDS machine aan de leiding. Hij werd later vergezeld in de wedstrijd afgelost door zijn teamgenoot Augusto Fernandez maar het was Raul Fernandez, die met de Red Bull KTM vanuit de achtergrond kwam aangestormd en in de slotfase van de wedstrijd de leiding pakte en uiteindelijk de zege. Raul voor Augusto en voor Gardner werd het podium en daarmee houdt Remy Gardner vast aan de leiding van het kampioenschap, voor Raul Fernandez. Onze landgenoot Barry Baltus kende op de NTS een mindere race en liep binnen als 24ste.

In Moto3 was de verrassing van deze zondag Pedro Acosta, die zich rechtstreeks vanuit het ziekenhuis naar Assen repte en dan toch aan de start verscheen. Het legde hem geen windeieren want vanuit een 17de positie eindigde hij na bestraffingen van Darren Binder (tracklimits) toch nog op een onverhoopte vierde plaats en dat is meer dan de meubelen redden! De zege ging naar Dennis Foggia, die de break realiseerde in de slotrondes en zo Sergio Garcia kon afhouden. Romano Fenati ondanks twee long lap penalty toch nog op de derde podiumtrede. In het kampioenschap blijft Pedro Acosta royaal leider.