Home > Moto > MotoGP > MotoGP: teamgenoten regeren in Assen

MotoGP: teamgenoten regeren in Assen

Een dubbel voor het Yamaha-fabrieksteam in MotoGP, en een andere dubbel voor het KTM team in Moto2, het leek wel of er op Assen diende te worden opgetreden in duo…

foto: ©motogp.com

Fabio Quartararo leek voorbestemd om de pole te halen aangezien hij al een nieuwe recordronde zette op Assen in zijn eerste run. Maar uiteindelijk was het toch zijn Monster Energy Yamaha teamgenoot die er alsnog 71 honderdste afschaafde en naast een nog nieuwer record, ook de pole pakte. Francesco Bagnaia schuift mee aan op de eerste startrij met de fabrieks-Ducati.

Red Bull KTM Ajo blaast warm en koud in de andere series

Weinig verrassingen in de Moto2 waar Red Bull KTM Ajo zijn dominantie doorzet met een pole van Raul Fernandez voor zijn teamgenoot Remy Gardner. Sam Lowes (Elf MarcVDS) start morgen naast hen op de eerste startrij. Geen mirakels voor Barry Baltus die de NTS RW Racing GP naar de laatste startrij stuurde.

In Moto3 verloren we op deze zaterdag kampioenschapsleider Pedro Acosta (Red BUll KTM Ajo) voor de rest van het weekend. Hij kende een valpartij en verscheen niet meer in de kwalificaties terwijl hij ook niet zal deelnemen aan de wedstrijd wegens een rugblessure. Er lagen dus kansen voor de achtervolgers en Jeremy Alcoba (Indonesian Racing Gresini) maakte er het beste van door de pole te pakken voor “oudgedienden” Romano Fenati (Sterilgarda Max Racing) en Dennis Foggia (Leopard Racing).