Home > Circuit > In een notendop: PSC-F4-F1

In een notendop: PSC-F4-F1

  • Porsche Supercup – Larry Ten Voorde (Team GP Elite) zette de pole voor de tweede manche van de snelste merkencup ter wereld. Die wordt morgen gehouden op de middag, voor de start van de Grand Prix op de Red Bull Ring. Naast hem ziet de Nederlander de Turk Ayhancan Güven (BWT Lechner) en net als in Monaco zal rookie Dorian Boccolacci (Martinet by Almeras) vanop de derde startplaats op vinkenslag liggen.
  • F4 Italië – Op Vallelunga verdeelden Olli Bearman (Van Amersfoort) en Sebastian Montoya (Prema) de pole positions voor de races in het Italiaanse Formule 4 kampioenschap onder zich. Voor de Belgisch-Nederlandse Maya Weug (Iron Lynx) waren er respectievelijk een 21ste en een 17de startplaats weggelegd.

  • F1 – Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) krijgt een straf van drie gridplaatsen morgen omdat de Japanner de Mercedes van Valtteri Bottas hinderde in zijn snelle ronde. Dat betekent dat Tsunoda niet 8ste maar wel als 11de vertrekt, en dat betekent ook dat Fernando Alonso (Alpine), Lance Stroll (Aston Martin) en George Russell (Williams) allemaal een plaatsje opschuiven waardoor Russell nu dus als tiende start! Bottas raapte zelf al een straf van drie plaatsen voor gevaarlijk rijgedrag in de pits tijdens de vrije trainingen.