Home > #Hoofdnieuws > BRC South Belgian: de Mevius leidt, Munster lijdt

BRC South Belgian: de Mevius leidt, Munster lijdt

In Vresse sur-Semois is het Belgian Rally Championship van start gegaan, voor publiek en met een mooi deelnemersveld. Het verloop van de eerste lus verliep met wat achterstand op de timing en voor enkele van de toppers was de wedstrijd al snel over. Ondertussen is Ghislain de Mevius in zijn Skoda Fabia leider na drie proeven, want de vierde KP van de ochtendlus zou na een stevige impact van Grégoire Munster mogelijk geannuleerd zijn.

De Fransman Nicolas Ciamin was de eerste leider deze ochtend, maar technische problemen sloegen het Franse talent in de Citroën al snel terug. In KP3 verloren we een andere favoriet op de zege, Grégoire Munster die na zijn moeilijke wedstrijd in de ERC-manche in Polen vorige week dus een complexe start van het rallyseizoen kent. De Hyundai-rijder knalde hard de vangrail in en de i20 R5 zien we niet meer terug. Harry Bouillon (Ford Fiesta), Jo Muylle (Renault Clio) en Gino Bux (Peugeot) staan ook al op het lijstje opgevers.

Ghislain de Mevius maakte geen fouten en won KP2 en KP3, waardoor hij nu een voorsprong heeft van net geen vijf seconden op Adrian Fernemont, beiden in een Skoda Fabia Rally2. Kris Princen volgt al op 17,9 seconden van de leider, de Limburger uiteraard in een Citroën C3. Maxime Potty (Ford) en Bastien Rouard (Skoda) maken de top 5 voorlopig compleet.

Op het menu staan vandaag 12 proeven en de finish is voorzien iets voor acht uur vanavond.