Home > Uncategorized > MotoGP: Viñales sterk in vrije trainingen op Assen

MotoGP: Viñales sterk in vrije trainingen op Assen

In Nederland is het weer even wisselvallig als hier in Vlaanderen en dus ontsnapten de MotoGP rijders ook niet aan de nodige nattigheid op het circuit van Assen.

foto: (c) motogp.com

Het was Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha) die de toon zette op deze vrijdag, zowel in de droge openingssessie als in een natte namiddagsessie. Hij pakte daarmee uiteraard ook de snelste tijd in de gecombineerde tabel, voor Pol Espargaro (Repsol Honda Team) en Miguel Oliveira (Red Bull KTM Factory Racing). Het klapstuk van de namiddag, en dat mag u letterlijk nemen, was de gigantische “highsider” die Marc Marquez te verwerken kreeg toen zijn Honda RC213V hem in bocht 11 brutaal uit het zadel smeet. Marquez kon gelukkig zonder verwondingen weglopen van wat weer eens een ontzettend gemene crash was. De regen in de namiddagsessie bevroor uiteraard de posities en dus is het afwachten wie er nog wat in petto zal hebben morgen, in de derde vrije training die de definitieve verdeling van de rijders over de Q1 en Q2 sessies zal beslissen.

Baltus schittert in de regen

Er was regen in de tweede vrije sessie van de Moto2. Dat betekende dan ook dat de eindstand van de vrijdag dezelfde was als de eindstand in de ochtendsessie. En dus werd het . Augusto Fernandez (Elf Marc VDS Racing Team) voor Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) en voor Remy Gardner (Red Bull KTM Ajo). Het valt dus te verwachten dat, als het morgen droog blijft in de derde vrije training, de stand in de tabel nog zal verschuiven. Voor onze landgenoot Barry Baltus, die Assen beter kent dan de andere circuits op de kalender, was er respectievelijk een 25ste en een even uitstekende als verrassende 15de tijd in de regen met de NTS RW Racing GP.

In Moto3 bleef de Japanner Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse) ondanks een valpartij de snelste van de vrijdag in de kleinste klasse. Achter hem sloten Darryn Binder (Petronas Sprinta Racing) en Dennis Foggia (Leopard Racing) aan. Suzuki viel in de laatste sessie nadat er hier en daar wat spatjes regen werden gedetecteerd. Hij was trouwens in goed gezelschap want ook kampioenschapsleider Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) ging tegen de vloer.