Home > Circuit > Eenzitter > W Series dit weekend van start

W Series dit weekend van start

Op de Red Bull Ring wordt het komende week-end het startschot gegeven voor het tweede seizoen van de W Series, een eenzitterserie die uitsluitend voorbehehouden is aan vrouwen.

(foto:©wseries.com)

De Britse Jamie Chadwick won de tot nu toe enige titel in 2019. Vorig seizoen werd er omwille van COVID niet ingericht en Chadwick spendeerde het half miljoen euro aan prijzengeld aan een seizoen in de Formula Regional. De organisatie zorgde er ondertussen wel voor dat seizoen 2021 absoluut zou kunnen doorgaan. Meer nog, de zes weekends van de W Series, zitten nu ingebakken in het voorprogramma van de F1 Grand Prix!

Twaalf vrouwelijke rijders keren terug naar de serie, en er zijn ook zes rookies. Jamie Chadwick, Beitske Visser, Alice Powell, Marta Garcia, Emma Kimilainen, Fabienne Wohlwend, Miki Koyama, Sarah Moore, Vicky Piria, Jessica Hawkins, Sabré Cook, Ayla Agren, Abbie Eaton, Belén García, Nerea Martí, Irina Sidorkova en Bruna Tomaselli gaan voor de titel. Tasmin Pepper, Abbi Pulling, Gosia Rdest, Caitlin Wood en Naomi Schiff staan op de reservelijst. Zij komen pas in actie als een van de titularissen niet kan deelnemen.

Alle deelnemers gebruiken identieke Tatuus F3 T-318, gehomologeerd volgens de laatste FIA veiligheidsnormen inclusief kreukelzones, overlevingscel en halo. Dit F3 chassis wordt aangedreven door een Autotechnica viercilinder turbomotor van 270 pk met Sadev sequentiële zesbak.

Op de Red Bull Ring, in Silverstone, Budapest, Spa-Francorchamps, Zandvoort, Austin (USA) en Mexico treden de W Series op in het voorprogramma van de F1 Grand Prix.