Home > Circuit > FIA F3: Doohan wint en sluit aan in kampioenschap

FIA F3: Doohan wint en sluit aan in kampioenschap

Jack Doohan (Trident) won met de hoofdrace zijn eerste wedstrijd in de FIA Formula 3. Hij komt zo ook aansluiten aan de kop van het kampioenschap.

(foto: ©Dutch Photo Agency)

De verrassing van het weekend was de plensbui die net voor de start inzette. Het betekende dat idereen op de grid nog in allerijl in regenmodus ging. Prema rijder Dennis Hauger kaapte bij de start vanop de tweede positie de leiding weg van Vesti (ART) en leek lange tijd de wedstrijd in zijn zak te hebben. Het was pas vijf ronden voor het einde dat Jack Doohan, die duidelijk beter omging met de opdrogende piste, voorbij Hauger ging. Die klampte even aan maar besloot dan blijkbaar toch te gaan voor de punten in het kampioenschap. Achter hem klom Caio Collet nog op het podium, ten nadele van MP Motorsport teamgenoot Victor Martins. Amaury Cordeel moest het hebben van de achterhoede gevechten en hij plaatste de Campos op een 25ste plaats.

In het kampioenschap staat Hauger nu alleen aan de leiding met 66 punten, voor Martins (63), terwijl Doohan komt aansluiten op de derde plaats met 58 punten. De volgende afspraak is in Oostenrijk.