Home > #Hoofdnieuws > F1 Le Castellet: Max Verstappen wint met tactische meesterzet

F1 Le Castellet: Max Verstappen wint met tactische meesterzet

Max Verstappen (Red Bull) heeft in Le Castellet de GP van Frankrijk gewonnen. De Nederlander was sneller dan zijn grote rivaal Lewis Hamilton (Mercedes). Sergio Perez (Red Bull) reed naar de derde podiumplaats.

Foto:© Red Bull Racing

Max Verstappen maakte in de eerste bocht een fout waardoor Lewis Hamilton de leiding overnam. Een ‘undercut’ bij de eerste pitstop zorgde ervoor dat Max terug aan de leiding kwam, maar of de banden het einde zouden halen was nog een raadsel. Red Bull besliste daarom met Verstappen een tweede keer in de pits te komen. De Nederlander was een pak sneller op zijn nieuwe banden en haalde zo Hamilton de voorlaatste ronde in. Een revanche voor de race in Barcelona waar Mercedes dit trucje gebruikte tegen Red Bull.

In de achtergrond smeekte Valtteri Bottas om een tweede pitstop, maar Mercedes liet hem verder rijden. Sergio Perez hield zijn banden beter in stand waardoor hij de Fin kon passeren naar de derde plaats. Max Verstappen versterkt zijn leidersplaats in de WK-stand. Volgend weekend trekt F1 naar Oostenrijk voor een dubbel weekend op de Red Bull Ring.