Home > Rally > ERC > ERC Polen: Alexey Lukyanuk zegeviert

ERC Polen: Alexey Lukyanuk zegeviert

Enkel Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia Rally2 evo) en pech leken Alexey Lukyanuk (Citroën C3 Rally2) vandaag van de overwinning te kunnen houden in de Rally van Polen. Alexey bleef gespaard van pech. Andreas deed er nog alles aan, maar de achterstand was reeds te groot. Alexey won, Andreas werd tweede op 18 seconden.

Ook de laagste trede van het podium leek nog voor de dag begon reeds gereserveerd. Mikołaj Marczyk (Skoda Fabia Rally2 evo) deed wat hij moest doen en werd derde. Nil Solans (Skoda Fabia Rally2 evo) viel net naast het podium, maar zei tevreden: “We zijn blij ondanks de vele problemen met de wagen. We zijn op de goede weg en gaan proberen nog beter te worden in de volgende rally’s.” De Hongaar Norbert Herczig (Skoda Fabia Rally2 evo) sluit de top vijf af. Yoann Bonato werd 8ste na problemen met de motor tijdens de laatste proeven.

Grégoire Munster (Hyundai i20 R5) kon vandaag nog opklimmen, na de vele problemen gisteren, naar de 20ste plaats. “We hebben de rally uitgereden en dat is het belangrijkste. We hebben heel veel geleerd en zullen deze ervaring gebruiken in Letland.” vertelde Grégoire aan de finish.