Home > Moto > MotoGP > MotoGP: Zarco verrast iedereen op de Sachsenring

MotoGP: Zarco verrast iedereen op de Sachsenring

Het was Johann Zarco met de Pramac Ducati die op de Sachsenring opnieuw zijn gekende truukje uithaalde. Als een duiveltje uit een doosje kwam de Fransman in de slotminuten over de lijn en kaapte de pole weg voor de neus van iedereen.

foto: ©motogp.com

Al moet erbij worden gezegd dat een ander handelsmerk van Zarco de pole mee bezegelde, vlak na zijn poleronde ging de Fransman in de gravelbal en zorgde voor een gele vlag in de slotseconden van de sessie. Zarco had zijn oefening al gehad want ook in de vierde vrije training zette hij quasi op de lijn de besttijd in zijn derde en laatste run.

Het begon natuurlijk met Q1 waar Alex Rins (Suzuki) en Pol Espargaro (Honda) als besten uitkwamen maar nogal wat schoon volk morgen werk op de plank heeft: wereldkampioen Mir, 17de(!) met de Suzuki, Morbidelli (crash met de Petronas Yamaha) en Maverick Vinales, voorlaatste met de fabrieks-Yamaha…. In Q1 zette uiteindeijk Johan Zarco dan iedereen een neus. Hij vindt morgen naast zich de man die iedereen eigenlijk op pole verwachtte: Fabio Quartararo en de Monster Energy Yamaha. Maar wie weinigen hadden verwacht, dat was wel Aleix Espargaro, schitterend derde met de Aprilia van Team Gresini. En de keizer van de Sachsenring, Marc Marquez, die start met de Honda vanaf P5 en is dus bij voorbaat nog niet uit te sluiten voor de winst!

Salac met zijn eerste

In Moto3 was er een verrassende pole voor de Tsjech Filip Salac (Rivacold Snipers Team) die van bij aanvang goed mee was in het verhaal. Hij deelt de eerste startrij morgen met Dennis Foggia (Leopard Racing) en Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse) terwijl kampioenschapsleider Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) nog altijd zijn kwalificatie-kunde moet bijschaven: hij start pas als dertiende.

De pole voor de Moto2 race ging naar Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) die bij gelegenheid ook nog even het absolute ronderekord verbrak. Op de eerste rij staan morgen naast hem Fabio Di Giannantonio (Federal Oil Gresini Moto2) en Remy Gardner (Red Bull KTM Ajo). Vermelden we nog even de rijders die uit de Q1 kwamen met een mooie vierde stek voor Marco Bezzecchi (SKY Racing Team VR46) en een leuke negende plaats voor onze noorderbuur Bo Bendsneyder (Pertamina Mandalika SAG Team). Onze landgenoot Barry Baltus eindigde als laatste van de sessie met de NTS RW Racing GP, maar dat hoeft op de Sachsenring helemaal niets te betekenen!