Home > #Hoofdnieuws > GT World Zandvoort: De Pauw sterk tweede in eerste kwalificatie

GT World Zandvoort: De Pauw sterk tweede in eerste kwalificatie

De eerste kwalificatiesessie van de GT World Sprint Cup in Zandvoort leverde een verrassing van formaat op, met een eerste startrij voor twee teams uit de Silver-categorie. Ricardo Feller zette de Emil Frey Lamborghini op pole, voor onze landgenoot Ulysse De Pauw in zijn CMR Bentley.

Foto: GT World/SRO

De piste in Zandvoort was droog, maar de temperatuur was een stuk lager dan de voorbije dagen en de wind had vrij spel in de Nederlandse duinen voor de eerste kwalificatie van het weekend. Met Feller voor De Pauw kregen we dus twee Silver-rijders en ook plek drie was voor een jong talent, met name de Fin Juuso Puhakka in de Toksport Mercedes.

Voor de overige Belgen moeten we buiten de top 10 gaan kijken, met een 11de plaats voor Aurelien Panis, die de Sainteloc Audi deelt met Fred Vervisch en een ontgoochelende 15de stek voor Charles Weerts in de WRT Audi. Weerts en Vanthoor zijn de leiders in het kampioenschap. Adrien De Leener (Porsche) start als 18de, Louis Machiels werd 25ste en tweede in Pro/Am in zijn AF Corse Ferrari. De eerste race start om 13u30.