Home > Uncategorized > FIA F3: Smolyar met mooie zege in Le Castellet (race 1)

FIA F3: Smolyar met mooie zege in Le Castellet (race 1)

Calan Williams, Logan Sargeant, Victor Martins en de Japanner Iwasa, ze leken allemaal op een bepaald moment race 1 op Le Castellet te kunnen winnen, maar uiteindelijk was het de Rus Alexander Smolyar die de zege pakte in een onderhoudende race

foto: (c)Dutch Photo Agency

Calan Williams (Jenzer) was de poleman van de omgekeerde grid en nam de leiding in handen. Tot Logan Sargeant (Charouz) het overnam, die dan zelf weer even later door Iwasa (Hitech) van de leiding werd gezet. Maar de Japanner had dat gedaan met de wielen buit de track limits en hoewel hij uiteindelijk nog als derde over de lijn ging, pakte hij vijf seconden straf en eindigde als achtste. Sargeant kreeg dan Smolyar (ART) over zich heen maar de Rus liet zich enkele ronde voor het einde nog van de leiding zetten door Victor Martins (MP Motorsport). Maar Smolyar had geduld, wachtte tot de slotminuten van de race en pakte de leiding weer over van de Fransman. Zege dus voor Smolyar, die op het podium werd vergezeld van Martins en Williams.

Onze landgenoot Amaury Cordeel (Campos) kwam onderweg in aanvaring met Thijmen vander Helm (MP Motorsport). Beide heren moesten aar de pit en voor Cordeel restte er dan slechts een verre 27ste plaats.

In het kampioenschap schuift alles aan de kop dichter bij elkaar. Hauger en Martins delen nu de leiding met 36 punten.