Home > F1 > F1 Le Castellet: Verstappen op pole in Frankrijk

F1 Le Castellet: Verstappen op pole in Frankrijk

Max Verstappen haalde voor Red Bull Honda een sterke pole voor de Franse Grand Prix, twee tienden voor zijn grote concurrent Lewis Hamilton op de Mercedes.

foto: ©redbullracing

Een haperend begin van de sessie met in Q1 al een rode vlag na amper twee minuten na een spin van Tsunoda met de Alpha Tauri. Verstappen zette daarna de besttijd met de Red Bull voor Hamilton (Mercedes) maar op 22 seconden voor het einde van de sessie zorgde Mick Schumacher voor een tweede rode vlag. Die bezegelde het lot van Latifi, Raikkonen, Mazepin en Stroll, evenals zijn eigen lot want de Haas van de Duitser was danig beschadigd en voor Q2 volgde een forfait.

Veertien rijders reden dus de Q2 waar zachte banden sparen het credo werd. De toppers sloegen zich doorheen dit deel van de sessie op medium banden. Het Mercedes duo nam over met Bottas voor Hamilton. Ocon, Vettel, Giovinazzi en Russell mochten samen met Schumacher naar de kleedkamer.

De beslissende Q3 dan. Verstappen opende in de eerste run de debatten, voor Hamilton voor Perez en voor Bottas. Een nieuw setje zachte banden voor de tweede run, en dat werd een duel tussen de titelpretendenten waarbij Verstappen de snelste bleek voor Hamilton. De secondanten leverden goed werk want Bottas sloot aan op de tweede rij, voor Perez. De startplaatsen zijn verdeeld, maar wie heeft morgen het beste raceritme?