Home > Uncategorized > Zandvoort: regen spelbreker op einde eerste dag

Zandvoort: regen spelbreker op einde eerste dag

Zandvoort is dit weekend het theater voor een karrenvracht aan races, met voorop de GT World, maar ook de GT4 European Series, TCR Europe, de Formula Regional by Alpine en de TCR Europe. Vrijdag is traditiegetrouw de dag van de vrije sessies. Een kort overzicht:

  • GT World – de AKKA ASP Mercedes van Tereschenko-Pla was het snelst in de eerste vrije training voor de Audi R8 van de leiders in de tussenstand van het kampioenschap, Dries Vanthoor en Charles Weerts. In de tweede sessie was het opnieuw het Franse Mercedes-AMG-team dat vooraan postvatte, met Jules Gounon voor zijn teamgenoot Raffaele Marciello en de verrassende Ulysse de Pauw in de CMR Bentley.
  • TCR Europe – in de eerste vrije oefensessie van de toerwagens, plaatste Comtoyou Racing drie Audi in de top 5 met Tom Coronel vooraan en Nicolas Bart als vijfde. Franco Girolami was de snelste in de tweede sessie in zijn Honda, Nicolas Baert werd achtste.
  • GT4 European Series – door de hevige regen in Zandvoort staat de paddock onder water en werd er niet gereden in de eerste vrije sessie.