Home > #Hoofdnieuws > GT Open Spa: Baptiste Moulin furieus over afwezigheid publiek

GT Open Spa: Baptiste Moulin furieus over afwezigheid publiek

Dit weekend starten er twee Belgische rijders in de GT Open op Spa-Francorchamps. Een van hen is de jonge Waal Baptiste Moulin, opgenomen in het junior-programma van Lamborghini. De GT Open vormt dit seizoen zijn hoofdprogramma. Moulin racet voor het team Vincenzo Sospiri Racing, samen met de Japanner Yuki Nemoto.

Foto: © GT Open

Moulin gaf vandaag een opvallend interview bij de collega’s van La Dernière Heure, waarin hij gelooft in zijn kansen voor de races in Spa, zeker met de Lamborghini Huracan die op het tracé in de Ardennen goed tot zijn recht zou moeten komen. Moulin is echter furieus over het feit dat er nog steeds geen toeschouwers binnen mogen in Spa, iets wat stilaan onverdedigbaar wordt gezien de evolutie in de andere sporten.

“Ik begrijp niet waarom we nog steeds achter gesloten deuren racen op de circuits, zelfs heel grote omlopen zoals die van Spa, terwijl we mensen in grote aantallen op enkele tientallen vierkante meters laten verzamelen om de wedstrijden van het EK Voetbal te volgen en we accepteren dat binnenkort tot 75.000 mensen voor festivals samenkomen”, is hij zeer duidelijk. “We hebben ook financiële belangen en sponsors die hun weg moeten vinden om mensen uit te nodigen voor een race. Het is gewoon onaanvaardbaar.” Moulin is voorlopig vierde in de tussenstand van de GT Open, na onder meer een podium in Spa.

De vraag is maar hoe groot de sponsor ‘schade’ zal zijn en in welke mate de fans nog willen terugkeren naar de autosport na een dergelijke onredelijke politiek vanwege organisatoren en circuits.

In Spa racen de GT Open en de GT Open Cup samen. In GT Open vinden we naast Baptiste Moulin nog een tweede Belg, de 52-jarige gentlemen driver Laurent De Meeus. Er staan 16 wagens op de deelnemerslijst. In de GT Open Cup zien we elf wagens, met vier Porsche 911 van Q1 by EMG Motorsport. Nico Verdonck is er niet bij, hij racet in Monza in de DTM Trophy met Toyota.