Home > Electric > Divers > Airspeeder maakt eerste vlucht

Airspeeder maakt eerste vlucht

Een dagje na de bevestiging van de medewerking van technologiebedrijf IWC Schaffhausen aan het Aispeeder project kon het ontwerpteam uitpakken met een wereldprimeur: de allereerste “vliegende auto” maakte zijn allereerste vlucht!

(foto: ©thesmg.com)

Matthew Pearson, bezieler en oprichter van Airspeeder en Alauda Aeronautics had in 2019 het idee om de alleerste raceserie voor vliegende auto’s te maken. De ontwikkeling van het project vertrok vanaf nul. Maar kijk, vandaag, in 2021 kregen we een allereerste historische vlucht van de “Airspeeder”. De testvlucht van de Alauda Mk3 vond plaats in de woestijn van Zuid-Australië. In een eerste testfase zullen er onbemande wedstrijden worden gehouden, maar het is de bedoeling dat vanaf 2025 er wedstrijden met bemande tuigen zullen worden gehouden.

De Alauda Airspeeder Mk3 is een elektrisch aangedreven eVTOL machine, die dus verticaal kan stijgen en landen (Vertical Take Off and Landing). De motor is gebaseerd op de Audi SQ7 SUV en levert 320 kW voor amper 130 kg. Het toestel is echter enorm wendbaar en met een vermogens/gewicht ratio van 3.5 presteert de Airspeeder zelfs beter dan het F-15E Strike Eagle aanvalsvliegtuig van de Amerikanen. Voor wie dit Chinees lijkt: neem maar aan dat het zeer snel is! De machine draait even snel als een F1 wagen, haalt 100 km/u in 2.8 seconde en kan tot 5G aan.