Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Na een weekend met relatief weinig autosport volgt alweer een weekend dat ei en eivol zit. Uiteraard is er de F1 in Frankrijk, samen met de F3, waarin Amaury Cordeel aan de slag gaat. In de F1 is het afwachten of Lewis Hamilton zich herstelt van de mindere stratenraces in Monaco en Baku. MotoGP is er in Duitsland.

Nog eenzitters zijn er in Mexico met de vijfde meeting van het WK Formula E en ook daar verliep de vorige wedstrijd in Monaco niet goed voor Mercedes en onder meer onze landgenoot Stoffel Vandoorne. Het is dus hopen op beterschap voor onze landgenoot. Wat betreft de eenzitters ronden we af met IndyCar in Road America en Super Formula in Sugo, terwijl de Formula regional in Zandvoort actief is.

In Polen start vrijdagavond het EK Rally met de 100ste rally van Polen. Munster-Louka en Amaury Molle zijn de Belgische vertegenwoordigers.

In Zandvoort is er de overvolle meeting voor de GT World, GT4 European Series, TCR Europe enz. In Spa strijkt de GT Open dan weer neer, naast de Alpine Cup met Ugo De Wilde. In zowat alle wedstrijden vinden we landgenoten. Nog een GT-serie maakt zijn debuut dit weekend en dan hebben we het over de ‘new look’ DTM met de GT3-wagens en onze landgenoot Esteban Muth.